În toamna anului 2007 a început sa funcţioneze în sediul de pe strada Arieş, nr.3 un nou centru de Radiologie şi Imagistică Medicală, fondat din dorința colegului nostru Dr. Florin Bîrsăşteanu.
Ne-am dorit un centru mai aparte în lumea radiologiei timişorene, lucru pe care a l-am reuşit prin introducerea standardului de radiologie digitalizată, adică radiologie fără film (acel film pe care toţi îl cunoaştem toţi, dar care a devenit bătrân pentru o lume medicală care s-a extins peste graniţe).

A fost și este primul centru de radiologie care are posibilitatea de a transmite o radiografie clasică unui alt medic pentru o opinie suplimentară, ceea ce duce la un diagnostic mai concret.

În vara anului 2008 Centrul de Radioimagistică Dr. Birsăşteanu a achiziţionat primul aparat de rezonanţă magnetică dedicat examinărilor pentru extremităţi-genunchi, gleznă, cot, totodată fiind primul aparat de tip open – MRI din Timişoara.

În tandem cu aparatul de rezonanţă magnetică, Centrul de Radioimagistică a achiziţionat un aparat de ecografie care beneficiaza de una dintre cele mai performante achiziţii în patologia musculo-scheletală, ecografia cu imagistică prin rezonanţă magnetică, care are capacitatea de a genera un diagnostic foarte precis în acest domeniu, primii beneficiari ai acestuia fiind sportivii de performanță din Timișoara.

9000 de pacienţi au trecut pragul cabinetului nostru în cei 6 ani de activitate, dovadă a faptului că nivelul de satisfacţie al acestora este ridicat.